Workshop inrichten van ruimten voor mensen met dementie

De woonruimte waar mensen met dementie in verblijven moet een gevoel van veiligheid en overzicht bieden. Bij zowel vormgeving als inrichting ervan moet rekening worden gehouden met het met dementie gepaard gaande functieverlies.

Wereldwijd is veel onderzoek gedaan naar de effecten van toepassingen in de materiële omgeving op mensen met dementie. Het Dementia Services Development Centre (DSDC) van de University of Stirling (Schotland) heeft deze onderzoeken verzameld en verwerkt tot een instrument dat geschiktheid van ruimten kan beoordelen.

Ideon werkt samen met DSDC en mag dit instrument exclusief aanbieden voor de Nederlandse markt. Tijdens de workshop gaat men zelf actief aan de slag met het maken van keuzes rond inrichting. Vervolgens worden deze keuzes tegen wetenschappelijk onderbouwde criteria en principes afgezet waarna deelnemers anders gaan kijken naar de inrichting van ruimten. De thema’s inrichten en dementie worden afzonderlijk toegelicht. Dit maakt deze workshop geschikt voor zowel medewerkers mét als mensen zonder zorgachtergrond.

De workshop wordt gegeven door Ideon-medewerkers die in Schotland zijn geschoold. De workshop beslaat één dagdeel en wordt aan maximaal twaalf deelnemers gegeven. De cursus kan in-company plaatsvinden.

Graag ontvang ik meer informatie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.