Training wet Zorg en Dwang

De nieuwe wet Zorg en Dwang verschilt van de (oude) wet BOPZ. Waar de (oude) wet BOPZ handelde over dwangmiddelen en maatregelen, heeft de wet Zorg en Dwang het over onvrijwillige zorg. Autonomie van de cliënt zal centraal staan en daarmee verschilt deze wet aanzienlijk van de wet BOPZ.

Belangrijke verschillen zijn verder dat de wet BOPZ alleen gold op BOPZ-afdelingen (gesloten afdelingen) en dat de wet Zorg en Dwang overal geldt: dus ook op een open (somatische) afdeling, in het ziekenhuis en thuis. Het belangrijkste verschil is wellicht dat men alleen onvrijwillige zorg mag toepassen als alle andere middelen niet werken.

De cursus is bestemd voor verzorgenden niveau 3 en voor aandachtsfunctionarissen BOPZ. De cursus behandelt ook de WGBO, wilsbekwaamheid en onvrijwillige zorg.

De training beslaat twee dagdelen en kan op locatie voor groepen van tien tot twaalf medewerkers gegeven worden. Het is ook mogelijk de training in één dagdeel te doen. Dan worden vooral de hoofdzaken benadrukt en is er wat minder tijd voor verdieping.

Vraag deze training aan

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.