Introductietraining dementie voor niet-verzorgend personeel en vrijwilligers

Bij de benadering van mensen met dementie speelt iedereen die zij ontmoeten een belangrijke rol, ook de mensen die niet behoren tot het verzorgend personeel.

In het alledaagse contact krijgen mensen met dementie in verzorgings- en verpleeghuizen veel te maken met niet-verzorgend personeel. U kunt hierbij denken aan huishoudelijk medewerkers, receptionisten, assistenten, huiskamermedewerkers, cateringpersoneel of aan technisch personeel.

Hoe kan deze groep het beste met mensen met dementie communiceren? Wat moet je wel doen en wat juist niet? In deze training leren ze het. Aan bod komt onder andere:

  • Wat is dementie
  • Wat zijn de meest voorkomende vormen en hoe uiten zich die bij de cliënten
  • Hoe de vermogens van personen met dementie veranderen door de verschillende stadia van dementie heen en hoe dat leidt tot verschillende behoeftes
  • Wat belangrijk is in de communicatie met mensen met dementie
  • Wat veelvoorkomende beperkingen door dementie zijn en wat de invloed ervan is op de benadering van mensen met dementie
  • Wat persoonsgerichte zorg is

Deze introductietraining van Ideon is een blended learning traject bestaande uit een individuele e-learning en 2 groepsbijeenkomsten van ieder 3 uur. Er is geen voorkennis nodig.

Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst maken de deelnemers thuis de e-learning. Tussen de beide groepsbijeenkomsten maken zij een prakijkopdracht, die ze meenemen naar de tweede groepsbijeenkomst. Een trainingsgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. De studiebelasting van de praktijkopdracht is ongeveer 1,5 uur. De deelnemers die beide bijeenkomsten hebben bijgewoond krijgen een certificaat.
Tijdens de training maken we gebruik van een syllabus. Hierin staat naast het programma en de werkbladen, ook veel informatie over dementie.

De training is heel praktisch ingestoken. De theorie wordt voornamelijk door middel van oefeningen behandeld. Er is veel ruimte voor het delen van ervaringen en discussie.

Deze module wordt aangeboden samen met onze partner The Competence Group.

Graag ontvang ik meer informatie

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.