Verlies en rouw – Microlearning

Verlies en rouw, het hoort erbij, maar dat maakt het nog niet makkelijk.

Iedereen heeft veel waar hij of zij aan hecht. Mensen, dieren, spullen. Hoe belangrijk iets voor je is, merk je vaak pas als je het verliest. En helaas verliezen we ook veel. Dat geldt des te meer voor medewerkers in de zorg. Zij worden niet alleen geraakt door hun eigen verliezen, maar ook nog eens door die van cliënten, hun naasten en hun collega’s. Zo heeft iedereen zijn stapel van verliezen, die je in een rugzak altijd bij je draagt.

Verlies en rouwVerlies hoort bij het vak, zou je zeggen. Dat klopt, maar dat maakt het nog niet automatisch dat het makkelijk is. Op ieder verlies volgt een reactie, oftewel rouw. En rouwen is een werkwoord. Er moet iets mee gedaan worden, een plekje krijgen. Je gaat leren om je verlies heen te leven.

Verlies en rouw binnen de organisatie

Voor zorgmedewerkers is het ontzettend belangrijk dat er in de organisatie aandacht is voor verlies en het bijbehorende rouwen. Deze microlearning helpt daarbij. Als organisatie geef je de medewerkers hiermee een steun in de rug. Je laat zien dat het er mag zijn. De praktijkopdrachten helpen de medewerker zelf, maar faciliteert ook het gesprek hierover tussen collega’s. En samen kijk je naar wat er vanuit de organisatie al is, en waar de medewerkers nog meer behoefte aan hebben.

De deelnemers krijgen in 3 weken in totaal 10 korte mails (geen gedoe met apps of inlogcodes). Die mail noemen wij een leersnipper en bevat altijd een klein brokje hapklare informatie en een praktijkopdracht. De leersnippers zijn kort, laagdrempelig en afwisselend. Er zit van alles in: video, infographic, puzzel, en nog veel meer.

 

Kernwoorden van de microlearning: steun bij verlies en rouw, laagdrempelig, afwisselend, kort, stimuleert het gesprek. Klaar in 3 minuten per keer. Waar en wanneer men wilt.

De microlearning is geschikt voor iedereen die bij een ouderenzorgorganisatie werkt. Er is geen voorkennis nodig.

De microlearning kost €35,- per deelnemer (staffels zijn van toepassing) en van verlettijd is geen sprake. Standaard krijgt de organisatie analytics over het gebruik van de microlearning.

 

Vraag hieronder de gratis demo van de microlearning Verlies en rouw aan!

Onze microlearnings zijn uniek in hun aanpak. Door langer met het onderwerp bezig te zijn, gebeurt er écht iets bij de deelnemers. Het is laagdrempelig door de mail als medium, door de korte makkelijke stukjes tekst en doordat we het luchtig houden.

Door de praktijkopdrachten reflecteren ze op zichzelf, leren ze zichzelf beter kennen en gaan ze in gesprek met elkaar.

Stuur mij de demo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.