Feedback en complimenten – Microlearning

Iedereen geeft dagelijks feedback en complimenten. Privé en op het werk. Toch blijft feedback voor de meesten van ons een moeilijk iets. Vooral wanneer je dat ongevraagd wilt doen, of wanneer je vermoedt dat de ander er lastig op zal reageren. Daarnaast vindt niemand het echt fijn om te horen dat hij/zij iets ‘niet goed’ doet.

‘Ik wil de ander niet het gevoel geven dat die het niet goed doet. De juiste woorden vinden is dan soms wel lastig’

Feedback

Toch is feedback belangrijk. Een team dat ‘goed’ is in feedback geven en ontvangen, is een team dat leert. 

De deelnemers weten na het doorlopen hoe ze feedback het beste op kunnen bouwen en wat veelvoorkomende valkuilen zijn. Ze krijgen middels de feedback-scan meer inzicht in wat ze zelf lastig vinden aan feedback en gaan daarmee aan de slag. Er wordt gewerkt met buddy’s, die samen veel oefenen. Naast het geven van feedback, komt het ontvangen ervan aan de orde. Hoe reageer je als je ongevraagd feedback krijgt? En wat als je het er niet mee eens bent?

Complimenten

Verder weten de deelnemers wat een waardevol compliment is en hoe ze die kunnen geven en ontvangen. Want bescheiden als we zijn, willen we nog weleens de neiging hebben om complimenten weg te wuiven. Maar dan neem je hem niet echt in ontvangst.

De deelnemers krijgen in 4 weken in totaal 15 korte mails (geen gedoe met apps of inlogcodes). Die mail noemen wij een leersnipper en bevat altijd een klein brokje hapklare informatie en vooral veel oefenopdrachten. De leersnippers zijn kort, laagdrempelig en afwisselend. Er zit van alles in: video, infographic, puzzel, en nog veel meer.

Daarna volgt nog een leersnipper gevuld met input vanuit de deelnemers zelf. De deelnemer bepaalt dus zelf wat hij/zij wilt leren. Of met collega’s wilt delen.

De microlearning begint en eindigt met een mini-Kennismonitor. Dit motiveert de deelnemer om aan de slag te gaan en maakt het leerrendement meetbaar.

Kernwoorden van de microlearning: feedback, complimenten, oefenen, laagdrempelig, afwisselend, kort. Klaar in 3 minuten per keer. Waar en wanneer men wilt.

De microlearning is geschikt voor iedereen die bij een ouderenzorgorganisatie werkt, zowel intra- als extramuraal. Er is geen voorkennis nodig.

De microlearning kost €35,- per deelnemer (staffels zijn van toepassing) en van verlettijd is geen sprake. Standaard krijgt de organisatie analytics over het gebruik van de microlearning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag hieronder de gratis demo van de microlearning Feedback en complimenten aan!

Onze microlearnings zijn uniek in hun aanpak. Door langer met het onderwerp bezig te zijn, gebeurt er écht iets bij de deelnemers.

Feedback en complimenten

Het is laagdrempelig door de mail als medium, door de korte makkelijke stukjes tekst en doordat we het luchtig houden.

Door de praktijkopdrachten reflecteren ze op zichzelf, leren ze zichzelf beter kennen en gaan ze in gesprek met elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stuur mij de demo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.