Onze missie en visie

De zorg voor ouderen beter maken

De missie van Ideon is om de zorg voor ouderen beter te maken. Ideon wil dit doel bereikbaar maken door een bijdrage te leveren aan de verbetering van kennis, competenties, en inzichten van eenieder die bij de zorg voor ouderen betrokken is. Ideon helpt bij zelfinzicht, bewustwording en handvatten voor actie.

Ideon brengt je in beweging

Op deze manier kunnen alle betrokkenen goed toegerust hun taken uitvoeren. Deze invulling leidt tot de volgende visie op de toekomst:

Alle betrokkenen bij de zorg voor ouderen zijn optimaal toegerust

Vanuit deze missie en visie werkt Ideon op basis van de kernwaarden betrokkenheid, integriteit en “samen-werken” aan het realiseren van een wereld waarin de zorg voor ouderen zo goed als mogelijk wordt gefaciliteerd en ondersteund. Hierbij wordt nadrukkelijk gekeken naar het complexe en uitgebreide veld van belanghebbenden, de dynamiek in het zorgveld, en het belang om de deskundigheid van Ideon op een structurele basis in de zorgorganisaties verankerd te krijgen.

 

Zo helpen wij

Ideon helpt bij continu laten groeien van medewerkers. Onze uitgangspunten zijn:

 • Behoefte-gericht vanuit de individuele medewerker
 • Ambitie-gericht vanuit de zorgorganisatie
 • Op maat
 • Iedereen laten groeien, ongeacht het huidige kennisniveau
 • De medewerker krijgt zoveel mogelijk autonomie

Zo maakt Ideon leren leuk, met een hoog leerrendement.

De strubbelingen in leren en ontwikkelen

In de gesprekken die Ideon met zorgorganisaties voert, komen veelal dezelfde strubbelingen terug:

 • Fysieke trainingen vragen veel verlettijd. Dat is lastig in deze tijden van personeelskrapte en kost ook veel geld.
 • Trainingen hebben vaak een laag leerrendement.
 • Het blijkt moeilijk te zijn om opgedane kennis te borgen.

Vanuit deze invalshoeken is onze 6-fasen scholingsaanpak ontstaan (zie hieronder).

Niet langer voor iedereen dezelfde training

Op dit moment wordt leren vooral aangeboden als het om een bepaalde reden verplicht is, of als er een duidelijk (vermoeden van een) kennistekort is. Dat doet echter geen recht aan de nieuwsgierigheid en leergierigheid die iedereen heeft. Iedereen leert altijd en wilt dat ook.

De truuc is om iets aan te bieden of te faciliteren dat aansluit bij de interesses en waarmee iemand zich ook geholpen voelt.

En dat is niet makkelijk, want iedereen bevindt zich op een ander kennisniveau en heeft andere persoonlijke behoeften en ambities. Tegelijkertijd weten we dat een training een boost geeft aan iemands parate kennis, maar dat ook snel weer vergeet. Tegelijkertijd neemt de beschikbare kennis in een rap tempo toe. Laten we dementie als voorbeeld nemen. Elke dag komen er vele nieuwe artikelen, onderzoeksresultaten, richtlijnen, tools, praktische handvatten, tips, leerzame video’s etc bij. Helaas bereiken die bereiken de werkvloer maar zelden.

Je weet niet waar je bestaan niet van weet.

Het gevolg is dat de kennisgap tussen de parate kennis bij de medewerkers en de algemeen beschikbare kennis, toeneemt.
Iedereen hetzelfde aanbieden en dat af en toe herhalen, is dus niet de optimale manier van leren en ontwikkelen. Idealiter ben je als organisatie continu bezig iedereen naar een hoger niveau te tillen. Hieronder leggen wij uit hoe dat kan in 6 fasen.

6-fasen scholingsaanpak

‘Continu laten groeien van medewerkers’, maar waar begint u dan? Met onze 6-fasen scholingsaanpak helpen wij u hierbij. Bij ons vindt u geen ‘click and buy’, maar advies en begeleiding om samen tot een mooie aanpak te komen.

 1. Huidige kennisniveau bepalen
 2. Ambitie van de organisatie
 3. Bijscholingsbehoefte bepalen
 4. Bijscholen
 5. Bestendigen, bijblijven en continu groeien
 6. Iedereen doet mee

Wetenschappelijk fundament

Alleen door samen te werken met universiteiten, kennisinstituten, zorgaanbieders en de overheid blijven onze producten relevant en up to date. Daarnaast vinden wij het vanzelfsprekend dat wij zelf opgedane inzichten delen met het werkveld.

 • De UKON van het RadboudUMC zorgt voor de wetenschappelijke validatie van onze Kennismonitoren Dementie.
 • Het lectoraat Gezondheid & Welzijn van Kwetsbare Ouderen van inHolland zorg voor de wetenschappelijk validatie van onze Kennismonitor Kwetsbaarheid voor ziekenhuizen.
 • Al onze Kennismonitoren, trainingen en microlearnings worden ontwikkeld in samenwerking met experts op het betreffende gebied, uitgebreid getest en regelmatig geëvalueerd.
 • Wij doen onderzoek naar de data die wij verzamelen met de Kennismonitoren en microlearnings en geven deze informatie terug aan het werkveld.
 • Wij bieden regelmatig een stageplaats aan, voor studenten van verschillende studies.
 • De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is bekend met onze Kennismonitoren.

Onze klanten

Deze zorgorganisaties hebben reeds met onze Kennismonitoren en/of trainingen kennis gemaakt:

 

 

Wij zijn CRKBO geaccrediteerd en kunnen onze trainingen daarom BTW-vrij aanbieden.

Onze trainingen zijn geaccrediteerd bij V&VN.

We trainingen conform het Protocol Veilig Trainen.

Werken bij Ideon

Wij gaan uitbreiden! Misschien is het je al wel opgevallen, maar Ideon is aan het groeien. Zo hard, dat we uit gaan breiden met nieuwe collega’s! 

Het aantal mensen met dementie neemt sterk toe en hun ziektebeeld wordt steeds complexer. De noodzaak tot blijven ontwikkelen is groter dan ooit. Maar dat is ook lastiger dan ooit, door de complexe combinatie van het hoge tempo van verandering waarop men bijgeschoold moet worden, personeelstekorten en lage opbrengst van de traditionele manier van trainen. Ideon biedt innovatieve dienstverlening in het leren en ontwikkelen van een ieder die betrokken is in of met de ouderenzorg. We maken leren weer leuk, speels, laagdrempelig en garanderen een hoge impact.

Voor het versterken en uitbreiden van onze dienstverlening zijn wij op zoek naar een medewerker support voor 20-24 uur en een business developer voor 24-32 uur per week.

Medewerker support, 20-24 uur

Je bent samen met onze andere supportmedewerker de spil binnen onze organisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en hun gids binnen het gehele voorbereidende en uitvoerende proces. Zelf plan je dagelijks zelf je werkzaamheden in. Deze bestaan bijvoorbeeld uit het ondersteunen van de trainers, het plannen van trainingen, klaarmaken van het trainingsmateriaal, resultaten van een Kennismonitor opmaken, een microlearning in mailchimp zetten, de tweewekelijkse nieuwsbrief opmaken, de financiële administratie en ondersteuning in de sales.

De klant staat bij jou voorop. Je hebt een open en vriendelijke uitstraling. Je voelt je verantwoordelijk voor lopende processen, bent positief, enthousiast, oplossingsgericht en een proactieve meedenker. Jij zorgt ervoor dat het meer dan goed komt! Je bent de steun en toeverlaat van onze klanten en je collega’s. Veel schakelen en korte lijntjes, daar wordt je vrolijk van. Bij ons is alles maatwerk; je kunt goed omgaan met continu veranderende processen en activiteiten. Daarin hou je overzicht en het hoofd koel. Je hebt kennis van en ervaring met programma’s als Exact Online en Microsoft Office. Je bent goed in het schrijven van teksten en hebt ervaring met de financiële administratie. Je hebt affiniteit met de ouderenzorg en leren en ontwikkelen; het is een pré als je er ook ervaring in hebt.

Business developer, 24-32 uur

Voor het versterken en uitbreiden van onze dienstverlening zijn wij op zoek naar een business developer voor 3-4 dagen per week. Je aandachtsgebied is ervaringsleren met behulp van technologie. Je bent primair verantwoordelijk voor de exploitatie van de Virtual Reality beleving dementie. Daarvoor trek je nieuwe klanten aan, onderhoud je de relatie met klanten, ga je nieuwe samenwerkingsverbanden aan en signaleer je mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering. Je creëert kansen voor uitbreiding van de doelgroepen van de huidige VR films, het verbreden van het aanbod VR films en verkent mogelijkheden voor andere innovatieve technologie voor leren en ontwikkelen. Je werkt nauw samen met de directeur van Ideon en IntoD’mentia, en wordt ondersteund door de afdeling support en content creator. 

Je deelt onze visie op leren en ontwikkelen en onze drive voor het toerusten van medewerkers. Je hebt een open en enthousiaste houding. Je gaat ervoor! Je bent ondernemend, neemt verantwoordelijkheid en toont leiderschap. Je hebt affiniteit met en kennis over leren en ontwikkelen en technologie. Je bent op de hoogte van hoe technologie leren vanuit de ervaring en bewustwording kan ondersteunen. Je kent de zorg goed en een stevig netwerk in de zorg is een pré. Met jouw voelsprieten en luisterende oor haal je de behoefte op en je kunt dit vertalen in een gedegen business case. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau.

Werken bij Ideon

Bij Ideon werk je in een klein, enthousiast team. Bij ons staan kwaliteit en samen-werken voorop. We zijn aanpakkers en helpen elkaar. Je krijgt veel ruimte en vrijheid, wij verwachten zelfstandigheid en flexibiliteit. Wij werken hybride: primair vanuit huis en regelmatig samen op leuke locaties.

Past een van deze functies als gegoten bij jou? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@ideon.nl of bel voor meer informatie met Marlijn Abbink: 06-26070102

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.