Basisopleiding dementie

Het werkveld van zorg voor mensen met dementie is dynamisch. De maatschappij vraagt steeds meer om kleinschalige zorg. Van verzorgenden en verpleegkundigen wordt verwacht dat zij specialist zijn in psychogeriatrische zorg, terwijl opleidingen onvoldoende aandacht besteden aan dementie.

Daarom heeft Ideon samen met het Dementia Services Development Centre (DSDC) van de University of Stirling (Schotland) en professionals uit de Nederlandse verpleeghuiszorg voor mensen met dementie, de basisopleiding dementie ontwikkeld. Hierin leren verzorgenden onder meer via reflectie op hun eigen gedrag hoe zij met een persoonsgerichte houding mensen met dementie het best kunnen begeleiden. De Ideon basisopleiding dementie kan in 2 vormen worden gegeven.

  • De training kan gegeven worden door de ervaren trainers van Ideon. In 4 dagdelen wordt alle stof op een interactieve wijze behandeld.
  • De training kan geven worden door trainers van de eigen organsiatie. Deze trainers krijgen een training van 5 dagdelen van Ideon. De train-de-trainer-methode biedt de mogelijkheid om eigen praktijkvoorbeelden te integreren in de lessen. De trainer is bij voorkeur een ervaren verzorgende, bijvoorbeeld een EVV’er.

De basisopleiding dementie is ook voor de thuiszorg beschikbaar.

Ter ondersteuning van de training biedt Ideon een serie van 6 boekjes aan, die speciaal voor de training ontwikkeld zijn.

Vraag deze training aan

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.