Vragen

De laatste maanden heb ik veel nagedacht. Ontzettend veel vragen hielden me bezig, en nog steeds. De aanleiding is duidelijk: corona.

Op slot

De langdurige ouderenzorg letterlijk op slot. Trainen niet meer mogelijk. Het mocht niet, maar men had ook wel wat anders aan hun hoofd. Crisismanagement, schakelen, samenwerkingen opzetten, zoeken naar mogelijkheden, protocollen schrijven, etc. Voor de medewerkers in de zorg was, nee ís, het zwaar. Werken met beschermingsmiddelen, geen handen van verdrietige mensen mogen vasthouden, veel uren maken. Maar dat goldt niet overal. Vooral thuis waren er ook veel clienten die er zelf voor kozen geen of minder zorg of hulp af te nemen. Waardoor teams het minder druk kregen.

Toekomst

De vragen die mij bezig hielden, en nog steeds houden, gaan over de toekomst. Hoe ziet de langdurige ouderenzorg en straks uit? Wanneer is ‘straks’? En wat gaat er dan echt anders zijn dan voordat corona er was? Welke veranderingen blijven? Of komen er nog bij? En natuurlijk vandaaruit: wat betekent dat voor medewerkers? Waar lopen ze tegenaan? Waar weten ze eigenlijk niet genoeg vanaf om comfortabel mee te kunnen gaan in deze veranderingen?

Comfortabel

Comfortabel is hier een belangrijk woord. Want tijdens het hoogtepunt van de corona uitbraak voelde niemand zich comfortabel. Dat vonden we logisch, het was niet anders. Het zou uiteindelijke wel weer minder hectisch en zwaar worden. Maar wanneer is dat? En komt het comfort wel weer helemaal terug, als het nooit meer wordt zoals het was?

‘Hoe kan ik u helpen?’

Veel vragen dus. Nog weinig antwoorden. Wel weet ik dat we de zorgmedewerkers niet los moeten laten. We hebben ze massaal gesteund tijdens de zwaarste periode, laten we ze niet vergeten daarna. Want het is voorlopig nog niet voorbij. Wij van Ideon blijven dan ook dagelijks bezig met de vraag: wat kunnen wij voor hen betekenen?

Wat is jouw verhaal? Ik kom graag in contact met mensen die werken in de langdurige ouderenzorg om te sparren over deze vragen. Het maakt niet uit wat je functie is. Neem contact met me op via marlijn@ideon.nl of 0626070102.

Of deel je verhaal in slechts 5 vragen: https://nl.surveymonkey.com/r/5HJBDNZ

Delen wordt gewaardeerd!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.