Ideon nieuwe partner van IntoD’mentia voor de Virtual Reality Dementiebril

IntoD’mentia en Ideon zijn verheugd dat wij per 1 september 2023 onze samenwerking starten. Ideon is nu partner van IntoD’mentia voor het verzorgen van trainingen met de Dementiebril. Met de innovatieve en interactieve virtual reality bril op kruip je in de huid van iemand met dementie.

“Ik was echt even een ander persoon” – Marion de Ruiter, trainer bij Ideon

Door dementie te beleven ga je het beter begrijpen. Begrip dat aan de basis staat om beter met dementie om te leren gaan.

IntoD’mentia en Ideon hebben reeds lange tijd een gedeelde geschiedenis. Ideon is in de eerste jaren van IntoD’mentia, toen zij nog met de simulatiecabine werkten, betrokken geweest bij de ontwikkeling van de cabine en het geven van trainingen. We zijn elkaar altijd met interesse blijven volgen vanuit de gedeelde visie om een ieder die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie te ondersteunen in zijn/haar ontwikkeling. We zijn dan ook verheugd dat onze wegen nu weer samenkomen en leiden tot deze mooie samenwerking.

Volgens Wiebe Cnossen, bestuurder van IntoD’mentia, draagt de samenwerking bij aan het verstevigen van de dienstverlening. Ideon zal de dementiebril gaan inzetten bij haar bestaande netwerk en cursussen op maat gaan ontwikkelen. Voor de toekomst ziet IntoD’mentia dat de Dementiebril breder wordt ingezet dan alleen een op zichzelf staande training. Bij Ideon is daar alle ruimte voor.

Ideon is specialist in behoefte-gericht leren en ontwikkelen met een hoog leerrendement. Al sinds deTrainer beleeft VR training dementie oprichting in 2012 richt zij zich op leren vanuit bewustwording en het zelf ervaren, met als primaire focus de dementiezorg. De Dementiebril is daarom een hele mooie aanvulling op haar brede scope van innovatieve werkvormen zoals de Kennismonitor en microlearnings. Marlijn Abbink, directeur van Ideon: “De Dementiebril sluit naadloos aan bij onze visie op leren en ontwikkelen. Wij zijn er trots op dat IntoD’mentia ons het vertrouwen geeft om haar producten in Nederland te mogen gebruiken.”

Met de samenwerking verkrijgt Ideon het recht om licenties en trainingen met de VR Dementiebril te verzorgen. Ideon biedt de basistraining aan. Die bestaat uit een interactieve simulatie/beleving op een Virtual Reality-bril, een nagesprek en een e-learning voor thuis ter verdieping. Ideon heeft daarnaast een uitgebreidere training, waarin de deelnemers naast de Dementiebril ook op andere manieren ervaren hoe het is om dementie te hebben. In deze training wordt veel aandacht besteedt aan hoe men de opgedane ervaringen mee kan nemen naar de werkvloer. Oftewel: wat ga je morgen anders doen in de omgang met mensen met dementie? Naast deze eenmalige trainingen, is het bij Ideon ook mogelijk een maatwerk leertraject te ontwikkelen. Combineer de VR beleving bijvoorbeeld met onze ouderdomssimulatiepakken of een microlearning over onbegrepen gedrag. Zo maakt de deelnemer een reis, van ervaren naar bewustwording, kennis en toepassen in de praktijk. Wil je als (zorg)organisatie liever zelf aan de slag met de Dementiebril? Dat kan ook, door een licentie aan te schaffen.

In 20 seconden een sneak preview van de film? Klik dan op onderstaande video-link.

https://youtu.be/5RonjpKywb8

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij Ideon? Kijk op www.ideon.nl/vr-beleving voor meer informatie of neem direct contact op via 088-203 8400 / info@ideon.nl.

Voor nadere over IntoD’mentia kijk op www.IntoDmentia.nl of neem contact op via 06-25005928 / foundation@intoDmentia.nl.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.