Wet Zorg en Dwang 9 maart 2020

Ben je betrokken bij de zorg voor ouderen, en wil je meer weten over de overgang van de Wet BOPZ naar de Wet Zorg en Dwang? Dan ben je bij deze training op de juiste plek. De nieuwe wet is een behoorlijke omslag en vraagt om een andere manier van denken en handelen. De rol van de cliënt, maar ook die van andere zorgverleners verandert aanzienlijk. Deze wet is bovendien niet meer alleen voor de BOPZ-afdelingen, maar speelt overal. Daarmee verschilt de wet aanzienlijk van de Wet BOPZ. Het uitgangspunt van de nieuwe wet is ‘Nee, tenzij’. Dat betekent dat vrijheidsbeperking of onvrijwillige zorg in principe niet mag worden toegepast, tenzij er sprake is van ernstig nadeel voor de cliënt of zijn omgeving. Om deze omslag te maken is deskundigheid nodig.

In de training leer je de belangrijkste verschillen kennen tussen de Wet BOPZ en de Wet Zorg en Dwang. Je weet wat onvrijwillige zorg is, kunt het herkennen en weet welke handelingen daaronder vallen. Je kunt het begrip wilsbekwaamheid uitleggen en hanteren. Ook herken je de signalen van verzet bij mensen met dementie en kun je zoeken naar alternatieve oplossingen. Tot slot weet je wat het stappenplan bij onvrijwillige zorg inhoudt.

  • Omvang: 1 dagdeel
  • Datum: 9 maart 2020
  • Tijd: 13:00- 16:00 uur
  • Locatie: Ede
  • Doelgroep: allen betrokken bij de zorg voor ouderen en geïnteresseerd in de WZD
  • Prijs: € 99

Voorafgaand aan de training vul je de Kennismonitor Wet Zorg en Dwang in. Hierdoor krijg je een goed beeld van je eigen kennisniveau. De trainer gebruikt de resultaten om de training inhoudelijk aan te passen aan jouw kennisniveau.

Onze trainingen gaan uit van interactie, leren van elkaar en het uitwisselen van ervaringen en oplossingen. Er worden veel praktijksituaties gedeeld en besproken. Een deel van de training is theorie.

Deze training kent een minimum aantal deelnemers. Bij onvoldoende aanmeldingen brengen wij je hier uiterlijk 1 week van te voren over op de hoogte en krijg je het inschrijfgeld retour.

Twijfel je of deze training passen is voor jou? Neem dan contact met ons op.

Inschrijven:

 Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.