Training dementie voor vrijwilligers

In steeds meer organisaties spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Ook voor mensen met dementie zijn zij vaak een vaste waarde.

In het alledaagse contact krijgen mensen met dementie in verzorgings- en verpleeghuizen veel te maken met vrijwilligers.

Hoe kan deze groep het beste met mensen met dementie communiceren? Wat moet je wel doen en wat juist niet? In deze cursus leer je het.

Deze training van Ideon bestaat uit een blended learning traject: individuele e-learning en gezamenlijke klassikale en interactieve training.

Het doel is:
Beter leren omgaan met mensen met dementie, onder andere door een aantal verschijnselen van dementie te leren begrijpen en inzicht te krijgen in communiceren met mensen met dementie. De rol van de vrijwilligers en de aard van hun bijdrage in de zorg krijgt extra aandacht.

Deze training duurt twee dagdelen. Voor de e-learning is gemiddeld anderhalf uur nodig. De cursus wordt altijd op maat samengesteld; het programma wordt desgevraagd aangepast aan specifieke onderwerpen die u aan de orde wilt laten komen. De uitkomsten van de Kennismonitor voor Vrijwilligers kan hier behulpzaam bij zijn. De training wordt aan groepen van maximaal vijftien deelnemers gegeven. De cursus kan in-company plaatsvinden.

Deze module wordt aangeboden samen met onze partner The Competence Group.

Graag ontvang ik meer informatie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.