• Basisopleiding dementie

  Van verzorgenden en verpleegkundigen wordt steeds meer verwacht dat zij specialist zijn in psychogeriatrische zorg, terwijl opleidingen voor zorgprofessionals onvoldoende aandacht besteden aan dementie. Deze basisopleiding wordt gegeven door trainers van Ideon of door trainers van de eigen organisatie.

  Meer info
 • Training zinvolle dagbesteding

  Hoe stel je, uitgaande van Normen Verantwoorde Zorg, vast wat iemand belangrijk vindt voor de kwaliteit van leven? Welke gevolgen heeft dit voor de organisatie? Een ‘on the job’ benadering waarmee instellingen een passend aanbod kunnen opzetten rond welzijn, zingeving en welbevinden.

  Meer info
 • Training kleinschalige verpleeghuiszorg

  Steeds meer zorginstellingen kiezen voor kleinschalige woonvormen. Het werk in kleinschalige verpleeghuis­zorg verschilt erg van het werk in een regulier verpleeghuis. Deze cursus bereidt medewerkers voor op deze ingrijpende verandering.

  Meer info
 • Training wet Zorg en Dwang

  Wellicht het belangrijkst uit de nieuwe wet Zorg en Dwang is dat men alleen onvrijwillige zorg mag toepassen als alle andere middelen niet werken. Deze cursus is voor verzorgenden niveau 3 en aandachts­functionarissen BOPZ. Hij behandelt ook de WGBO, wilsbekwaamheid en onvrijwillige zorg.

  Meer info
 • Workshop inrichten van ruimten

  De woonruimte waar mensen met dementie in verblijven moet een gevoel van veiligheid en overzicht bieden. Je leert wat de belangrijke uitgangspunten zijn die als leidraad dienen bij het maken van juiste keuzes bij het inrichten en vormgeven van ruimten.

  Meer info
 • Introductietraining voor niet-verzorgend personeel

  In het alledaagse contact krijgen mensen met dementie in verzorgings- en verpleeghuizen, naast familieleden en verzorgenden, ook te maken met huishoudelijk personeel, zoals huishoudelijk medewerkers of receptionistes. Hoe kan deze groep het beste met mensen met dementie communiceren? Deze cursus bereidt daarop voor.

  Meer info
 • Training voor Vrijwilligers

  In het alledaagse contact krijgen mensen met dementie in verzorgings- en verpleeghuizen, naast familieleden en verzorgenden, ook te maken met vrijwilligers. Hoe kan deze groep het beste met mensen met dementie communiceren? Deze cursus bereidt hen daarop voor.

  Meer info

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.