Onze trainingen worden altijd op maat gemaakt op basis van uw wensen en vooral die van de deelnemers. Verschillende behoeften vragen ook om verschillende leervormen. Daarom hebben wij klassikale trainingen, micro-learnings, workshops, digitale sessies en een en e-learning. De focus ligt altijd op kennisverhoging en bewustwording over het eigen handelen. Dat doen we door te ervaren, discussieren, reflecteren en in de praktijk te oefenen. Wij helpen de deelnemers beter toegerust te zijn voor hun eigen rol en verantwoordelijkheden. Onze fysieke trainingen zijn altijd in-company.

 • Basisopleiding dementie

  In deze training leren helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen van niveau 2 t/m niveau 4 van thuiszorgteams en verpleeg- en verzorgingshuizen alle aspecten rondom de zorg voor mensen met dementie kennen. Daarnaast leren zij via reflectie op hun eigen gedrag hoe zij met een persoonsgerichte houding mensen met dementie het best kunnen begeleiden.

  Meer info
 • Training Wet zorg en dwang

  De nieuwe wet vraagt om een andere manier van denken en handelen. Iedereen op de werkvloer moet zich continu bewust zijn van eventuele onvrijwillige zorg. De diverse Wzd trainingen helpen bij het maken deze omslag.

  Meer info
 • Leerlijn Omgaan met corona

  De impact van corona op de uitvoering van het werk is groot. En ook op het mentale welzijn. De leerlijn vertelt medewerkers alles wat relevant is. Het gaat over corona, omgaan met cliƫnten en zorgen voor jezelf en elkaar. De training bestaat uit een korte Kennismonitor en een micro-learning.

  Meer info
 • Introductietraining dementie voor niet-verzorgend personeel en vrijwilligers

  Iedereen die werkt of meehelpt in een verzorgings- of verpleeghuis heeft direct contact met mensen met dementie. In deze training leert men de belangrijkste principes van dementie en wat dementie met iemand doet. Vandaaruit ontstaat bewustwording en begrip. De deelnemers krijgen men praktische handvatten om beter om te gaan met mensen met dementie.

  Meer info
 • Training zinvolle dagbesteding

  Ieder mens vindt het belangrijk om zin uit het leven te halen, om dat dag zinvol te besteden. Dat geldt voor mensen met dementie net zo goed. In deze training leert men wat 'zinvol' betekent, bijvoorbeeld dat het te maken heeft met iemands normen en waarden. En wat men zelf kan doen om bij een persoon met dementie erachter te komen wat voor hem of haar 'zinvol' is en hoe hierbij te ondersteunen.

  Meer info
 • Workshop inrichten van ruimten

  De woonruimte waar mensen met dementie in verblijven moet een gevoel van veiligheid en overzicht bieden. Men leert wat hiervoor de belangrijke uitgangspunten zijn en maakt een plan van aanpak voor optimalisaties op de eigen locatie.

  Meer info
 • Training kleinschalige verpleeghuiszorg

  Steeds meer zorginstellingen kiezen voor kleinschalige woonvormen. Het werk in kleinschalige verpleeghuisĀ­zorg verschilt erg van het werk in een regulier verpleeghuis. Deze cursus bereidt medewerkers voor op deze ingrijpende verandering.

  Meer info
 • Trainingsaanbod open inschrijvingen

  Het is bij Ideon nu ook mogelijk om je individueel in te schrijven voor onze trainingen. We bieden dit nu aan voor de Basistraining Dementie en voor de training Wet Zorg en Dwang. Ben jij een zelfstandig zorgprofessional? Of ben je in dienst bij een zorgorganisatie en heb je een persoonlijk budget voor opleidingen? Dan zijn deze trainingen bedoeld voor jou.

  Meer info

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.